Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor družstev v rapid šachu 2024

30. 4. 2024

               V neděli 28.04.2024 proběhl V Třebechovicích pod Orebem krajský přebor družstev v rapid šachu, kterého se tentokrát zúčastnilo 11 týmů z 8 oddílů.  Bylo rozhodnuto, že se bude hrát švýcarským systémem na 7 kol – 2x 15 min +5s bonifikace. Vloni se hrálo systémem každý s každým a konečný výsledek byl si myslím více vypovídající. Takto bolelo každé drobné zaváhání.

                Loňský vítěz ŠŠPM Lipky HK krajský titul neobhajoval, o prvenství nakonec bojovala především áčka z ligových oddílů z Náchoda a Jičína. O vítězi rozhodl jejich vzájemný souboj ve 2. kole, kdy Z. Urban na 2. šachovnici porazil O. Nývlta a zbytku týmu se podařilo své partie zremizovat.

                Na třetím místě skončilo družstvo Jaroměře A, které nás shodou okolností porazilo v posledním 7. kole. My jsme měli skvělí úvod, kdy jsme v prvních dvou kolech dvakrát vyhráli. V prvním kole jsme dokonce s přehledem porazili celkově páté Valdice. Pak se od nás štěstěna odvrátila a zbývající zápasy jsme všechny prohráli. Tři bohužel velmi těsně. Ve finále by nám stačila jediná uhraná remíza, abychom se posunuly o 4. místa výše – no je to sport.

              Jinak velice příjemný turnaj. – podrobnější výsledky https://chess-results.com/tnr9

32076.aspx?lan=5

tab1.png1.jpg2.jpg3.jpga.jpg4.jpg7.jpg6.jpg