Jdi na obsah Jdi na menu
 


LUŽANY REVIVAL

4. 1. 2024

            Konečně se našel pokračovatel populárního Silvestrovského turnaje v Lužanech, který měl až 40-letou tradici. Hozené rukavice se nelekli a po 6 letech ji zvedli šachisté z Podzvičinské šachové školy. Samotné organizace se ujali Ladislav Brož s Tomášem Suchardou.      Turnaj se hrál v hospodě Dupačka – obec Tetín a to švýcarským systémem na 9 kol v tempu 2 x 15 minut. Proslavené tzv. “slony“- kdy za každé vítězství obdržel daný hráč kartičku s obrázkem slona, zde nahradili modré pivní tácky, které měly hodnotu 30 kč. Tato částka pak byla na konci odečtena z celkové útraty ve výčepu.

       Turnaje se zúčastnilo dohromady 52 hráčů včetně tří žen. Z našeho oddílu jsme dorazili ve třech včetně Petra, který se během vánočních svátku zúčastnil snad všech šachových v turnajů v širém okolí. Svou vyhranost a aktuální formu v turnaji dokonale zúročil a celkově byl klasifikován na skvělém 6. místě. Karel skončil 15 a já jsem obhájil nasazenou 27 pozici.

       Pro vítězství si 100% výkonem došel Jan Lajbl ze Zikudy Turnov, s dvou bodovou ztrátou za ním se umístil Vojta Šádek. Třetí byl Zdeněk Urban .

Nejlepší ženou byla Kateřina Malíková na 5. místě. Jako nejstarší účastník byl oceněn Jindřich Vochozka, nejmladším byl Patrik Špáta (nar. 2013). – viz foto.

Výsledky, fotky a skvělý report od Lenky Brožové níže na odkazu:

http://khss.chess.cz/sachovy-silvestr-v-tetine-aneb-luzany-revival-2023/

2.jpgall.png1.jpg