Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povánoční šachový oddílový turnaj 2016

         Povánoční šachový turnaj 2016

        Také loni na závěr roku 2016 náš oddíl uspořádal Povánoční oddílový turnaj v šachu. Konal se podruhé a asi naposled v Klubovně důchodců. Největší poděkování si zaslouží předseda oddílu Tomáš Ulman, který vzal na svá bedra největší díl zodpovědnosti ohledně zajištění občerstvení a zároveň se zhostil i role rozhodčího celého turnaje. Bohužel kvůli nemoci se turnaje nemohl zúčastnit loňský obhájce prvenství Láďa Sukup.

           Turnaj se hrál tempem 10 min s volnějšími pravidly – přehlédnutí šachu jednou odpuštěno J . Hráti se rozhodlo celkem 11 šachistů a tak měl vždy ten lichý hráč více prostoru k degustaci předložených dobrot. Do role největšího favorita na výhru byl pasován tradičně Láďa Kovář a my ostatní jsme mu měli dělat jen stafáž. Někteří borci byli již rozehrání z Vánočního turnaje v Červeném Kostelci. Toto se nejvíce vyplatilo Jakubovi Cilerovi, jež si po celou dobu udržoval nebývalou formu a měl i štěstí na neobvyklé zkraty svých protihráčů, kteří jej možná i trochu podcenili. Na toto doplatil i v posledním kole netakticky hrající Láďa Kovář, který několikrát odmítl přijmout Kubovu nabídku na remízu, ta by mu navíc zajistila absolutní prvenství, a tak prohrál na čas. Kuba tak získal 7,5 bodů a díky lepšímu vzájemnému zápasu se dostal před Láďu, jenž zůstal druhý se stejným bodovým ziskem. Na třetí místě jsem se umístil já (MJ) se 7 body.

         Kubovo prvenství je zároveň i výhrou pro náš oddíl, neboť do teď jsme sami nevěděli, jaký šachový potenciál v Kubovi hřímá, a myslím, že ani on sám o tom nevěděl devil

van-tur-2016.jpgvan-tur-2016-.jpghost-chess-2016.jpgkuba-ciler-2016.jpg