Jdi na obsah Jdi na menu
 


CZECH OPEN 2022 Pardubice

5. 8. 2022

pardu-hlav.png

                 V druhé polovině července se konal v Pardubicích již tradiční Mezinárodní festival šachu a her. Hlavní šachový turnaj byl rozdělen do tří skupin A, B a C a zúčastnilo se jej celkem 450 šachových nadšenců z celého světa, kteří byli nasazeni dle výkonosti v počtu 150 lidí do každé skupiny. Hrálo se “ švýcarským systémem“ na devět kol.

                 Letos jsme měli i my z Tatranu Hostinné tři želízka ve skupině „C“ a rozhodně se borci neztratili. Štěpán M., který se od počátku držel na předních pozicích skončil nakonec 3., když bohužel prohrál poslední partii s celkovým vítězem z Německa.  Vojta M. pro změnu neprohrál jedinou partii, ale pět remíz jej odsunulo až na konečně 14. místo. S tejný počet remíz si připsal i náš poslední účastník Karel D., bohužel k nim přidal i jednu porážku v 5. kole, a i díky špatnému pomocnému hodnocení zaznamenal až 43. příčku.
                  Celkově se však naší hráči v turnaji neztratili a své nově zkušenosti jistě zúročí v novém sezoně 2022/23, poněvadž Hostinné chce po dlouhé době hrát opět Krajskou soutěž

.3.png karel-vojta.png

posl-partie.png

hlavni-turnaj.png

seznam.png