Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Tatran Hostinné - TJ Sokol Lužany : 4 - 1

  •   Poslední říjnový den nás čekal zápas s tradičním soupeřem z Lužan. Tentokrát se hrálo na naší domácí půdě, tedy v Národním domě. Oproti prvnímu zápasu sestava doznala drobných změn. Do zápasu nemohli nastoupit Martin Jindříšek a Tomáš Ulman. Nahradili je dva Jakubové, Ciler a Černý.
  •          První skončila partie na druhé šachovnici, kde jsem hrál já proti Petrovi Bičištěmu. Hráli jsme španělskou hru, kde jsem jako černý udělal v zahájení chybu a byl jsem zatlačen do defenzívy. Bílý ale zaútočil špatně a mně se podařilo jeho útok otupit. Protože jsem si ale svojí pozicí nebyl jistý, a také proto, že ostatní partie se vyvíjeli dobře, dovolil jsem si nabídnout remízu, kterou soupeř přijal.
  •         Druhý dohrál Kuba Černý, pro kterého se jednalo o první vážnou partii v životě. Svého soupeře Vladimíra Špáty se však vůbec nezalekl a ve francouzské obraně nejdříve získal lehkou figuru, postupně výhodu přetavil v zisk věže a koncovku i přes drobné problémy zvládl - 1,5:0,5.
  • Poté skončila také bitva na první šachovnici. Štěpán Mareš měl proti sobě velmi těžkého soupeře Tomáše Málka. Partie se Štěpánovi podařila ale velmi dobře rozehrát a postupně svoji výhodu dokázal přeměnit v zisk dalšího bodu pro nás.
  •        Na páté šachovnici se odehrála velmi divoká partie mezi Štěpánem Svobodou a Ladislavem Machem. Domácí borec celou dobu tahal za delší konec, nicméně nedařilo se mu získat nějakou rozhodující výhodu. Když už to vypadalo, že partie směřuje definitivně k remíze, tak zkušený hostující hráč udělal hrubou chybu a Štěpán se tak mohl radovat z vítězství.
  •       Vzápětí skončila i poslední partie na čtvrté desce. Zde Kuba Ciler stál celou dobu pasivněji, ale stále se mu dařilo odolávat tlaku Jiřího Kůtka. S koncem partie Svoboda-Mach ale už zřejmě oba hráči ztratili chuť bojovat a dohodli se na remíze.
  •       Celkově tedy zápas skončil naší výhrou 4:1. V tabulce jsme se posunuli na třetí místo z deseti týmů. Ale jsou odehrány pouze dvě kola z devíti. Zápas jsme pak společně s mými narozeninami šli oslavit k Bicanovi.
  • VM