Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončení šachové sezony 2023/24

29. 6. 2024

           Poslední červnový čtvrtek jsme udělali závěrečnou tečku za letošní šachovou sezonou. Shodou okolností to bylo téměř po čtyřech měsících od posledního šachového zápasu v KS. Bohužel někteří členové se z různých důvodů omluvili, a tak jsem se sešli v počtu třináct, ale bez mládeže. A tak závěrečný turnaj měl svou kvalitu. Hrálo se tempem 10 min bez přídavku, přesto první dvě místa opanovali naší dva nejlepší „blicaři“ Karel s Petrem s 5,5 body, kde o 1. místě pro Karla rozhodl lepší bucholz. Třetí místo obsadil Vojta se 4,5 body.

            Po turnaji Tomáš, coby předseda, odměnil ještě nejužitečnějšího hráče uplynulé šachové sezony. Byl jim po právu Martin Chára, který odehrál dohromady v obou soutěžích 12 partii se ziskem 7 bodů. Obzvláště úspěšný byl v KS - 5 bodů ze 7 zápasů.

            Během večera byly všem k dispozici obložené mísy se sýry a uzeninou a samozřejmě pití, jak alko, tak nealko.

           S jídle a pitím však roste chuť – a proto jsme se ještě vzájemně pobili v čistém bleskovém turnaji na 3*2 min. A kupodivu pořadí na prvních třech místech bylo naprosto identické, jako v předchozím turnaji tj. 1. Karel   2. Petr   3. Vojta

           Večer byl zakončen pohodovými „Holanďany“.smiley

12.jpgt.jpga.jpgr.jpgf.jpgneju.jpgw.jpge.jpg