Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Tatran Hostinné - Sokol Dubenec 4 - 1

18. 1. 2015
TJ Tatran Hostinnéyes   Sokol Dubenec
Jindřišek Martin 1620 1 - 0 1575 Široký Robert
Míl Jan 1748 1 - 0 1315 Dubský Josef
Chára Martin 1351 1 - 0 1486 Hlava Luboš
Svoboda Jiří 1561 0 - 1 1590 Kudrna Miroslav
Sukup Ladislav 1481 1 - 0 1000 Nedomlel Konstantin
  4 : 1  

 

            V předposledním kole k nám zavítali šachisté ze Sokola Dubenec, musel jsem hodně zapátrat v kronice –poslední zápas jsme s nimi odehráli v sezoně 2003/2004 u nich doma. Což zapříčinilo, že jsme museli na Sokolníky čekat do čtvrt na deset, neboť nás hledali ještě na staré adrese v městském hotelu, kde už asi 15let nehrajeme smiley.

                 Kádr Dubence se hodně za ta léta obměnil, přesto jsem bezpečně poznal p. Hlavu a p. Dubského. Prvně jmenovanému výlet do Hostinného asi pěkně zhořkl, postaral se o to na 3.šachovnici Martin Chára, který už v šestém tahu dobíral na c6 koně a zároveň napadal dámu, soupeř si toho všiml pozdě a následně podal Martinovi ruku. Vedeme velice rychle 1 – 0. Je vidět, že studium knihy Sicilská s Lubomírem Ftáčnikem nese své ovoce wink.

                  Další výhru po hodině přidal pro Tatran remízový král Ladislav Sukup, v partii nedal šanci Konstantinu Nedomlelovi – ve střední hře měl k dobru kvalitu a dva pěšce, když se ten „ačkový“ rozhodl dojít pro dámu p. Nedomlel se vzdal. Vedeme 2 – 0

                  Čestný bod zaznamenali hosté na čtvrté šachovnici, kde se podařilo Miroslavu Kudrnovi vymámit na Jirkovi v zahájení pěšce, kterého si udržel až do koncovky. Stav 2 - 1

                  Třetí výhra se zrodila na první šachovnici, kde jsem se střetl já s Robertem Širokým. Robert se zalekl mého zahájení a hrál spíše pasivně, nechal si zavřít střelce a dámu, čímž mi umožnil rozvinout na královské křídle útočné manévry, které vyústily v zisk dvou pěšců. Následně jsem v koňské šavlovačce 4-jezdů a dam hledal mat, který tam byl a efektní, ale já jej nenašel blush– přesto po výměně dam a před hrozbou ztráty třetího pěšce se p.Široký vzdal. Vedeme 3 – 1

                 Poslední dohrává na 2.šachovnici nachlazený Honza proti p. Dubskému. Překvapivě v partii není Honza ten lepší, pozici si navíc zkomplikoval nuceným dvoj pěšcem na f-sloupci. Po výměně figur má nicméně do koncovky Honza dvojpěšce+pěšce+koně proti pěšci+koni-ten pěšec jde však do dámy, Honza jej blokuje jezdcem a sám si jde pro dámu, Honza má tempo k dobru a p.Dupský uznal porážku.  To se událo doslova za 5minut dvanáct a my můžeme jít spokojeně na oběd. Konečný výsledek 4 - 1. 

222.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hostinné - Dubenec

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mat

(Martin, 21. 1. 2015 15:15)

Vlastně jednu z prvních partií za Tatran jsem podobným způsobem vyhrál ve Vrchlabí proti Chuchlíkovi,kdy jsem mu dal dušený mat koněm. To se opravdu nezapomene... .Ale každá vyhra potěší.

mat

(Jarda, 20. 1. 2015 15:42)

Já už to nemohu vydržet Martine.To mohl být tak nádherný matový obrazec,že jsi se mohl,jak se říká,"dostat do časopisu" Přitom to bylo vlastně prosté a jednoduché,ale výsledný efekt závěrečného postavení a vlatně i obětˇ dámy,roky jsi se mohl chlubit a vzpomínat.Škoda,no ještě není konec soutěže,že?

Mat

(Martin, 19. 1. 2015 19:18)

Instinkt mi v tom momeňtě napovídal,že tam něco je, ale rozum se tomu vzpíral :-))

mat

(Ondra T., 19. 1. 2015 12:32)

Pěkné - škoda, žes to nenašel, to by byl krásnej závěr ;)