Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj ve Wojcieszówe shrnutí :

5. 7. 2013

         Turnaj ve Wojcieszówe shrnutí :

 V rámci oslav přátelství mezi městy Wojceszów-Rokytnice n/Jizerou-Hostinné-jsme vyrazili 22.6.2013 v plně obsazeném autě do Polska. Po horkých dnech nám cesta pod zataženým nebem příjemně utekla a my jsme se setkali s místními borci ve zdejší knihovně. Poháry a šachovnice již měli  při-chystané na stolech. My jsme si s sebou přivezli jen naše osvědčené digitální hodiny a turnaj mohl po obvyklých seznamovacích procedurách konečně začít. Jelikož jsme přijeli v relativně silném složení (Buchar, Kovář…) očekávali jsme jasné vítězství v turnaji. Poláci si však pohár pro vítěze nechtěli nechat vzít a povolali z Wroclawi místního rodáka Waldemar Kovalíka – jinak výborného šachistu.

Oba naši borci (Petr Buchar i Láďa Kovář) se po celý turnaj vzájemně dobře hlídali a domnívali se, že o titulu rozhodnou jen jejích vzájemné partie. V prvním kole dokázal Petr porazit všechny až Kováře. Láďa bohužel zaváhal s dvěma Poláky (Hadryšem a Kovalíkem)-tady začínalo býti zřejmé, že vítězství nebude lehké. O všem mělo rozhodnout 2.kolo-zde dokázal Petr se štěstím na čas porazit Láďu, když ten si v zápalu posledních vteřin partie nevšiml nesmyslného Petrova tahu králem a prohrál. Dále překvapivě Láďa prohrál s Martinem Chárou ,který zřejmě zúročil zkušenosti nasbírané z jejich vzájemných tréninků. Nakonec Láďa prohrál opět s Kovalíkem a začali jsme tušit , kdože ovládne celý turnaj. Kovalík ve druhém kole prohrál jen s Tomášem Ulmanem a remízoval v  posledním kole s Petrem Bucharem ,když oběma spadnul prapor. Petr věděl  ,že jen výhra s Kovalíkem mu přinese celkové vítězství, protože pobral ještě prohru Václavem Lukou a remízu s Hadryšem ,to se však nestalo a celkovým vítězem turnaje se stal Waldemar Kovalík ,druhý byl Petr Buchar a třetí místo zbylo na Láďu Kováře. Zajímavé věcné ceny dostali ještě hráči , jež se umístili na čtvrtém a pátém místě-respektive Václav Łuka a Přemek Hadryš.

Na závěr nám poděkovali starosta obce Slawomir Maciejczyk  se svou pěknou asistentkou Annou Łuka-Różnickou(dcera Václava Łuky). Došlo k poslednímu focení a všichni jsme se odebrali do centra oslav – na místní koupaliště, kde bylo občerstvení a taneční zábava . Domů do Hostinného jsme dojeli až po půlnoci.

20130622_210727.jpg

prvni-tri.jpg